Gastenboek

Heb je vragen, ideeën, of wil je gewoon wat laten horen? Laat dan hier een reactie achter!

Reacties (102)

 1. Hallo Gerda, ik neem aan dat je niet in 1906 geboren bent. Ik vraag me af waar onze stambomen elkaar raken. Mijn opa was Martin Schouten, geboren in 1897 en zoon van Martinus Schouten en Johanna van Eeuwijk. Zijn voorouders had ik ook gevonden, maar ik was niet helemaal zeker van alle verbindingen. Via de vaderlijke lijn en de geheel vrouwelijke lijn zie ik geen verbinding. Ik ga je website nog eens checken, wat een aantal namen, indrukwekkend.

  Nicole

 2. Dag allemaal!
  Kan iemand mij helpen aan informatie over de Surinaamse Zandvlietten?
  Alvast zeer bedankt!

  Kenneth Zandvliet

 3. Goedendag, Ik wilde u laten weten heel blij te zijn met de informatie over de familie Zandvliet. Ik heb nooit geweten dat mijn overgrootmoeder van moeders kant (IJdo), Elisabeth Catharina Zandvliet een nazaat was van de oorspronkelijke bewoners van "de Keukenhof" Erg leuk om te weten! Mijn hartelijke dank daarvoor. Hartelijke groet, Saskia Vriesinga (IJdo)

 4. Wat een enorm werk. Ik hoop dat je er veel mensen gelukkig mee kan maken. Mij in ieder geval. Maria vd Meij geb 1865 in stompwijk is de oma van mijn oma. Veel info uit je stamboom kan ik dus overnemen. Ik zet bij Bron altijd BS of de naam van diegene van wie ik info overneem. Als ik info verkrijg die nog niet op je site staat zal ik je informeren. Gr Jan

 5. Ik heb van een pas gestorven oom een boekje ontvangen, een katholieke catechismus uit 1688, met achterin aantekeningen over Hendrik Cornelisz. van der Hoorn en Guurtje Meesdr Wittemans, en hun kinderen. Ik vond ze terug op deze site. De teksts is alsvolgt:
  Ik Guurtje Meese Wittemans ben getrout met Hendrik Cornelisse van der Hoorn, den 18 april int ijaar 1728 en ons eerste Kint Kornelis hendrikse van der Hoorn is gebooren den 14 ijanuareij int ijaer ons Heere Yeesu Kristij 1729, en is gestorven den 13 April int selfde ijaer. Ons 2e kint Mees Hendrikse van der Hoorn is gebooren den 21 april int ijaer 1730, en is gestorven den 12 april int ijaer 1732. Ons 3e kint Meessijen Hendriks van der Hoorn is gebooren den 21 augustus int ijaer 1732. Ons 4 kint Cornelis Hendrikse van der Hoorn is gebooren den 7 oktober int ijaar 1734. Ons 5 kint IJoohanna heijnsrix van der Hoorn is gebooren den 13 ijanuaerij int ijaer 1739. Ons kint aereij heijndriks van der Hoorn is gebooren den 18 noovember int ijaar 1741

  Desgewenst kan ik wel foto’s sturen van de bewuste pagina’s

  vriendelijke groet

  J.Besseling

 6. leuk deze site ..ben volgens mij tot 1701 terug weten te komen bart cornelisz.moerkerke vreemd dat er een `eetje` bij kwam/ of af ging.. moerkerk(e) ..maar dubbel gecheckt 8 generaties terug bedankt

 7. Ik ben reuze benieuwd hoe u de geboorte/doop van Aaltje Teunisdr Metzelaar en Pieter Brederode heeft gevonden.
  Tot nu toe meen ik Aaltje afkomstig uit Zijpe te kunnen vinden.Ik zoek verdere gegevens al jaren maar ben nog geen steek verder gekomen. Het sluit aan bij mijn stamboom van de familie van der Veldt(schoonfamilie).

  met vriendelijke groet,

  Frans Kingma

 8. goede middag,
  Als achterkleinkind van Wilhelmus Koelemeijer (* 18-04-1859) op deze site beland.
  Ik was aangenaam verrest door het complete en duidelijk overzicht.
  Ik kom hier zeker nog eens terug.
  voor nu alvast mijn dank.
  mvg Simon

 9. Op mijn site heb ik een artikel gepubliceerd over de Flakkeese en Goereese soldaten van Napoleon.Hier en daar zit er een ‘verstekeling’ in de lijst, iemand die niet op ons eiland geboren is, maar elders, zo ook Cornelis Hilleman of Helleman. Zijn er van Cornelis nog levende nakomelingen? Mogelijk zijn ze geïnteresseerd in deze toch wel bijzondere voorvader….

 10. Cornelis Hilleman, zoon van Matthijs Hilleman en Maria Vreeswijk, is volgens de databank geboren op 24-09-1789 te Ouddorp, maar omdat de inschrijving plaats vond in het kanton Amsterdam, denken we dat Cornelis geboren is in Oudorp, Noord-Holland. Joke van Rumpt vond het bewijs voor onze stelling! In WieWasWie vond zij het huwelijk op 13-05-1827 te Koudekerk aan den Rijn van Cornelius Helleman, oud 37 jaar, geboren in Sloten, Noord-Holland, zoon van Matthijs Helleman en Marritje van Vreeswijk, met Jacoba Pietersdr Groen in ‘t Woud uit Hoogmade. Of er van dit paar nog levende nakomelingen zijn, is de vraag. Cornelis diende in het 88e Cohorte. In het ‘gewone’ leven was hij boerenknecht in Alphen. Cornelis is overleden op 8 augustus 1860 te Alkemade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *